dinsdag 15 september 2020

Zeeklassen 2020: Dag 1 en 2

 Hallokes allemaal! 

Het heeft even geduurd voor het eerste nieuws, maar je kent dat wel. Het is zoooo leuk en lekker druk dat er zelfs voor de juffen en meesters weinig tijd overblijft. Maar nu, jawel, is het zover!

De eerste dag zonder kleerscheuren of zieke kinderen veilig en wel met de bus tot aan het Reigersnest geraakt. Da's al super hé?! We kregen een lekkere 'boterhammenlunch' met een groenten salade erbij.  Daarna zijn we gaan sporten op het strand. Het weer zat goed, de sfeer was super,... kortom het was top! En of dat was nog maar het begin. In verschillende groepen werd er op go-carts gereden. Terwijl de anderen wachtten, mochten ze tot aan de knieën in de zee! Yes!!! 

Toch even aan de ouders vragen om samen met ons de delen van het lichaam te herhalen. Sommigen dachten dat hun knieën aan hun schouders groeiden. ;-)

En zo kwam er al snel een einde aan een geweldige start van onze zeeklassen. Avondeten, kamers installeren en dan,... slapen! Dat lukte behoorlijk goed...


Dag 2

Vroeg uit de veren voor het ontbijt. Daarna weer in verschillende groepen op uitstap. Nieuwpoort en vooral het museum Westfront kent nog maar weinig geheimen. 

Planten, dieren, ontstaan van duinen,... . Daar kennen we nu ook alles van.  

Laarzen? Die hadden we nodig om in de branding naar schelpen te zoeken, te kijken wat er zoal leeft in het ondiepe water. Niet elke gids was even boeiend, maar wat de kinderen zeker zullen onthouden is dat laarzen bovenaan open zijn. Hilarisch! Een deel van de kustlijn afwandelen werd plots echt leuk! Het ondiepe water bleek niet overal even ondiep te zijn. :-) De botjes liepen vol.

Enfin, weeral een erg fijne én leerrijke dag. Morgen is het al woensdag. De tijd gaat hier elk jaar sneller dan thuis. ;-)

Wie weet blijven we nog enkele dagen langer als jullie dat goed vinden. Ha ha ha.

Oh ja, er volgen nog wel wat foto's, maar we zijn iets te enthousiast geweest. Een keuze maken is dus moeilijk.

Slaapwel en tot morgen!!

Juffen en meesters

2 opmerkingen:

  1. Beste meesters en juffen, bedankt voor het uitvoerig en leuk verslag, de sfeer zit et duidelijk goed in! Veel pret (en wat leerplezier) voor de komende dagen! We kijken uit naar de foto's! 😉
    PS:Ja hoor, u mag met plezier een paar dagen langer blijven, misschien komen ook af 😅

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie: